Gre za mešano življenjsko zavarovanje. Zavarujemo nevarnost svoje smrti in doživetja. To pomeni, da bo zavarovalnica znesek (zavarovalno vsoto) za katerega smo se zavarovali, izplačala v primeru naše smrti ali doživetja. Zavarovanje pa vključuje še kritje nekaterih kritičnih bolezni (rak, srčni infarkt, možganska kap…) in običajno popolno in trajno odvisnost od tuje pomoči. V primeru, da zbolimo, nam zavarovalnica običajno izplača polovico zneska, za katerega smo zavarovani, drugo polovico pa ob smrti ali doživetju. V kolikor v času trajanja zavarovanja kritičnih bolezni ne zbolimo, veljajo za izplačilo določila mešanega življenjskega zavarovanja (zavarovanja za primer smrti in doživetja).

 

Običajno se lahko s tem zavarovanjem vzajemno zavarujeta dve osebi (zakonca) za eno zavarovalno vsoto, kar predstavlja minimalno razliko v premiji.

 

 

Za koga je primerno?

 

Zavarovanje kritičnih bolezni je primerno za osebe, ki so v svojem življenju zaradi določene poklicne dejavnosti, načina življenja ali osebnosti nagnjene k stresu in posledično boleznim. Zavarovanja s kritjem kritičnih bolezni so še posebej primerna za osebe na vodilnih položajih, odvetnike, zdravnike, podjetnike in finančne strokovnjake.